Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Μαρμελάδα λεμονιού με ροζ πιπέρια

Η σπιρτάδα του λεμονιού συναντά τις νότες από το ροζ πιπέρι και το αποτέλεσμα, σε αυτή τη μοναδική μαρμελάδα, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

ΥΛΙΚΑ

• 1.200 γρ. (περίπου) λεμόνια, κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσια
• 800 γρ. ζάχαρη
• 2 κ. σ. πιπέρι ροζ, ολόκληρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρμελάδα

Πλένουμε τα λεμόνια και τα βράζουμε σε αρκετό νερό για 40-60 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια εάν υπάρχουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα λεμόνια μαζί με τον χυμό που έβγαλαν κατά το κόψιμο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα πιπέρια, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά περίπου, έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Σερβίρουμε είτε με ψωμί και βούτυρο είτε με τυριά