Ο Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε
στην Κωνσταντινούπολη και
μεγάλωσε μέσα σε βούτυρα, σιρόπια,
μπακλαβάδες και κανταΐφια.

Στα 10 του ήρθε στην Αθήνα. Το σχολείο δεν του άρεσε, προτιμούσε να ονειρεύεται, να σχεδιάζει, να κοιτάζει το διάστημα και να αναρωτιέται τι υπάρχει εκεί έξω. Ξεκίνησε να δουλεύει, τυχαία, στα 18 του στο ζαχαροπλαστείο Παπασπύρου και η δουλειά τού άρεσε. Αυτό ήταν. Επόμενος σταθμός το ξενοδοχείο Hilton.

Η γαλλική ζαχαροπλαστική τον εντυπωσίαζε και έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει στη Γαλλία και να παρακολουθήσει σεμινάρια στην École Lenôtre στο Παρίσι, στη σχολή Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη σχολή Valrhona στη Λιόν. Εμπνευσμένος από όσα είδε και έμαθε, άνοιξε το Fresh, το πρώτο δικό του ζαχαροπλαστείο στο Κολωνάκι, σε ηλικία μόλις 23 χρονών. Η λιτή αισθητική του μαγαζιού σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά γλυκά, που χαρακτηρίζονταν από καθαρές γεύσεις και ήταν φτιαγμένα με φρέσκα υλικά, κέρδισαν το κοινό. 

Τη δεκαετία του ’80 δημιούργησε και άλλα ζαχαροπλαστεία που ξεχώριζαν για την αισθητική τους. To 2000 εργάστηκε για ένα διάστημα στο εργαστήριο του διάσημου ζαχαροπλαστείου Fauchon στο Παρίσι. Tο 2004 αποτέλεσε τη χρονιά ορόσημο για μια επανεκκίνηση στην καριέρα του. Αποσύρθηκε από τα ζαχαροπλαστεία και άρχισε να γράφει συνταγές σε περιοδικά και να εκδίδει βιβλία, ενώ έγινε πραγματικότητα και ένα όνειρό του: να παραδίδει μαθήματα ζαχαροπλαστικής.

Τέσσερα χρόνια αργότερα ξεκίνησε να παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή ζαχαροπλαστικής, με το όνομα «Γλυκές Αλχημείες», η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και συνεχίστηκε για 13 χρόνια. Το brand «Γλυκές Αλχημείες» επεκτάθηκε και σε νέα προϊόντα: Ο Στέλιος δημιούργησε ένα ζαχαροπλαστείο, το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα στο Κολωνάκι, αλλά και το πρώτο περιοδικό ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που έφερε την υπογραφή του και συνεχίζει να κυκλοφορεί από την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

stelios parliaros

Ο Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε μέσα σε βούτυρα, σιρόπια, μπακλαβάδες και κανταΐφια. 

about

Ο Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε μέσα σε βούτυρα, σιρόπια, μπακλαβάδες και κανταΐφια. Στα 10 του ήρθε στην Αθήνα. Το σχολείο δεν του άρεσε, προτιμούσε να ονειρεύεται, να σχεδιάζει, να κοιτάζει το διάστημα και να αναρωτιέται τι υπάρχει εκεί έξω. Ξεκίνησε να δουλεύει, τυχαία, στα 18 του στο ζαχαροπλαστείο Παπασπύρου και η δουλειά τού άρεσε. Αυτό ήταν. Επόμενος σταθμός το ξενοδοχείο Hilton.

about3

Η γαλλική ζαχαροπλαστική τον εντυπωσίαζε και έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει στη Γαλλία και να παρακολουθήσει σεμινάρια στην École Lenôtre στο Παρίσι, στη σχολή Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη σχολή Valrhona στη Λιόν. Εμπνευσμένος από όσα είδε και έμαθε, άνοιξε το Fresh, το πρώτο δικό του ζαχαροπλαστείο στο Κολωνάκι, σε ηλικία μόλις 23 χρονών. Η λιτή αισθητική του μαγαζιού σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά γλυκά, που χαρακτηρίζονταν από καθαρές γεύσεις και ήταν φτιαγμένα με φρέσκα υλικά, κέρδισαν το κοινό. 

Τη δεκαετία του ’80 δημιούργησε και άλλα ζαχαροπλαστεία που ξεχώριζαν για την αισθητική τους. To 2000 εργάστηκε για ένα διάστημα στο εργαστήριο του διάσημου ζαχαροπλαστείου Fauchon στο Παρίσι. Tο 2004 αποτέλεσε τη χρονιά ορόσημο για μια επανεκκίνηση στην καριέρα του. Αποσύρθηκε από τα ζαχαροπλαστεία και άρχισε να γράφει συνταγές σε περιοδικά και να εκδίδει βιβλία, ενώ έγινε πραγματικότητα και ένα όνειρό του: να παραδίδει μαθήματα ζαχαροπλαστικής.

Τέσσερα χρόνια αργότερα ξεκίνησε να παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή ζαχαροπλαστικής, με το όνομα «Γλυκές Αλχημείες», η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και συνεχίστηκε για 13 χρόνια. Το brand «Γλυκές Αλχημείες» επεκτάθηκε και σε νέα προϊόντα: Ο Στέλιος δημιούργησε ένα ζαχαροπλαστείο, το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα στο Κολωνάκι, αλλά και το πρώτο περιοδικό ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που έφερε την υπογραφή του και συνεχίζει να κυκλοφορεί από την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».