Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΟΥΡΤΕΣ / ΤΑΡΤΕΣ

Τούρτα φράουλα

Με ελάχιστα υλικά και πρωταγωνιστή τη φράουλα, μπορείτε να φτιάξετε αυτή την απίθανη τούρτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις!

ΥΛΙΚΑ

  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 500 γρ. πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες
  • 200 γρ. φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 200 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί
  • φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τούρτα φράουλα

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβουμε με τα χέρια μας.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα από τον πολτό φράουλας σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν (προσοχή, δεν δυναμώνουμε τη φωτιά, για να μην κάψει ο πολτός και κολλήσει στο σκεύος). Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και την άχνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει χάρη στην επίδραση της ζελατίνης. Τότε ρίχνουμε και τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε (αν τις ρίξουμε πριν αρχίσει να πήζει το μείγμα, θα πέσουν όλες μαζί στο κάτω μέρος του μείγματος).

Στρώνουμε διάφανη μεμβράνη ή ένα κομμάτι λαδόκολλας μέσα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αναποδογυρίζουμε την τούρτα σε πιατέλα, απλώνουμε επιμελώς σε όλη την επιφάνεια ένα λεπτό στρώμα από τη σαντιγί και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες.