Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΟΥΡΤΕΣ / ΤΑΡΤΕΣ

Τάρτα μήλου

Αν το φθινόπωρο ήταν γλυκό, θα ήταν σίγουρα αυτή η προκλητική τάρτα μήλου με αμύγδαλο και τζίντζερ! Τραγανή και ζουμερή ταυτόχρονα, τρώγεται οποιαδήποτε ώρα της μέρας.

ΥΛΙΚΑ

  • 190 γρ. βούτυρο Lurpak, από το ψυγείο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 7 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 100 γρ. τζίντζερ γλασέ, ψιλοκομμένο
  • 3-4 μήλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη προσθέτοντας ένα-ένα τα αβγά. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το τζίντζερ σε σκόνη και το τζίντζερ γλασέ. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί.
Για τη συναρμολόγηση

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 2 εκ. Γεμίζουμε με την κρέμα.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα δύο και κάθε κομμάτι το κόβουμε σε λεπτές φέτες τις οποίες απλώνουμε μέσα στην τάρτα πάνω από την κρέμα αμυγδάλου. Από τη ζύμη που έχει περισσέψει φτιάχνουμε διακοσμητικά μήλα με κουπάτ και τα απλώνουμε πάνω από τα μήλα που βρίσκονται στην επιφάνεια του γλυκού. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 1 ώρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε και μόλις κρυώσει σερβίρουμε.