Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΟΥΡΤΕΣ / ΤΑΡΤΕΣ

Τάρτα με βρόμη και ροδάκινα

Αυτή η εντυπωσιακή τάρτα με ροδάκινα δεν είναι μόνο απολαυστική αλλά και υγιεινή, εξαιτίας της βρόμης που περιέχει στη ζύμη της.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 350 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τάρτα με ροδάκινα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βρόμη, το μπέικιν πάουντερ και, τέλος, το ξύσμα πορτοκαλιού και ομογενοποιούμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., το οποίο έχουμε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει. Πιέζουμε πολύ καλά προς τα κάτω δημιουργώντας ταυτόχρονα τοιχώματα περιμετρικά των πλαϊνών του σκεύους. Στραγγίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα τοποθετούμε στην τάρτα σε όμορφο σχήμα. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να γίνει τραγανή. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.