Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΟΥΡΤΕΣ / ΤΑΡΤΕΣ

Τάρτα με βρόμη & μήλα

Μια διαφορετική τάρτα με βρόμη αντί για αλεύρι γίνεται το must του φθινοπώρου. Πρωταγωνιστές είναι – τι άλλο; – τα μήλα!

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. μήλα
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 350 γρ. βρόμη
  • 1 μήλο καθαρισμένο, σε φέτες λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τάρτα με βρόμη

Βράζουμε τα μήλα σε νερό έως ότου μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρόμη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μήλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια μαρίζ.

Αδειάζουμε το μείγμα κατά προτίμηση σε ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι 35×10 εκ. ή σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. πιέζοντας ελαφρώς με την παλάμη μας προς τα κάτω.

Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες του μήλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30′ έως ότου ροδίσει.

Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.