Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΟΥΡΤΕΣ / ΤΑΡΤΕΣ

Τάρτα με αμύγδαλα & κεράσια

Αμύγδαλα και κεράσια συνδυάζονται αρμονικά σε μια προκλητική τάρτα. Απολαύστε την μαζί με φίλους στο μπαλκόνι, πίνοντας μυρωδάτο καφέ.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 60 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 140 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκο αβγού
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak κρύο από το ψυγείο, τεμαχισμένο
  • 30 γρ. νερό
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
  • 3 αβγά
  • 15 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ ή προαιρετικά kirsch
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 γρ. κεράσια, απύρηνα
  • 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο με 1 κ.σ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.

Για τη γέμιση

Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αμύγδαλο έως ότου αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και στο τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το ρούμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για τη συναρμολόγηση

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλ. και διαμέτρου 30 εκ. και την τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Απλώνουμε την κρέμα στο κέντρο της ζύμης σε διάμετρο περίπου 20 εκ. και τοποθετούμε από πάνω τα κεράσια. Διπλώνουμε προς τα μέσα τη ζύμη δημιουργώντας ένα στεφάνι. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αβγό που έχουμε ελαφρώς χτυπήσει με το γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 1 ώρα, έως ότου ροδίσει και η ζύμη γίνει τραγανή.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πολύ καλά εκτός φούρνου προτού σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.