Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Τυρόψωμο

Ένα διαφορετικό ψωμί με μεσογειακή γεύση που μπορείτε να φτιάξετε με σπιτικά υλικά χωρίς κόπο. Το ελαιόλαδο, η ντομάτα και τα διαφορετικά είδη τυριών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα υπέροχο τυρόψωμο.

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τυρόψωμο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε σιγά σιγά τον πολτό ντομάτας και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας παράλληλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί διαμέτρου 25 εκ., λαδώνουμε λίγο την επιφάνεια και ρίχνουμε τα ντοματίνια και τις ελιές. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170˚C για 30 λεπτά και στους 160˚C για άλλα 10-15 λεπτά.

Το σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό.

* Η συνταγή για το τυρόψωμο είναι από το δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το έκτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο αλεύρι.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το έκτο τεύχος πατώντας εδώ.