Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Τάρτα με ντομάτα, ελιές και βασιλικό

Η τέλεια τάρτα με ντομάτα, ελιές και βασιλικό! Με χρυσαφένια βάση και λαχταριστή γέμιση είναι ιδανική επιλογή για brunch ή για ορεκτικό σε τραπέζι με φίλους.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 75 γρ. κρύο νερό
  • 1 κ.γ. ξίδι λευκό
  • αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και απλώνουμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ.

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το αμύγδαλο, το σκόρδο, το φρέσκο τυρί κρέμα, τον κρόκο αυγού και στο τέλος προσθέτουμε το σκληρό τυρί Δανίας, το αλάτι και το πιπέρι.
Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε στην τάρτα τη γέμιση που φτιάξαμε. Κόβουμε κάθε ντομάτα στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε τις ντομάτες πάνω από τη γέμιση, γαρνίρουμε με λίγες απύρηνες ελιές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Σερβίρουμε την τάρτα χλιαρή στολίζοντας με φύλλα βασιλικού.

* Η συνταγή για την τάρτα με ντομάτα ελιές και βασιλικό είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το πρώτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο τυρί.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρώτο τεύχος πατώντας εδώ.