Τάρτα με μοτσαρέλα και μαρμελάδα πορτοκάλι

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Τάρτα με μοτσαρέλα και μαρμελάδα πορτοκάλι

Τα Σαββατοκύριακα προσφέρονται για μαγειρικούς πειραματισμούς. Συνδυάστε μοτσαρέλα με μαρμελάδα πορτοκάλι σε μια διαφορετική τάρτα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • Αrla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. γάλα
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Για τη γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και απλώνουμε μέσα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. καλύπτοντας το κάτω μέρος και τα τοιχώματα.

Για τη γέμιση

Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μοτσαρέλα με το φρέσκο τυρί κρέμα, τους κρόκους, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε στους 160°C για περίπου 35-40 λεπτά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, καλύπτουμε με τη μαρμελάδα πορτοκάλι (ή το γλυκό του κουταλιού ) και τη σερβίρουμε χλιαρή.