Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Ρολά μπουγάτσας με κρέμα τυριών

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να απολαύσουμε νόστιμη μπουγάτσα. Τη φτιάχνουμε στο σπίτι, για γευστικά οικογενειακά πρωινά.

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ρολά μπουγάτσας

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αβγά και το τριμμένο πιπέρι. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ρίχνουμε όλα τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε δύο από τα φύλλα κρούστας και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Κόβουμε σε τρία ίσα μέρη κατά μήκος και βάζουμε στην άκρη κρέμα. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί, πάνω στη λαμαρίνα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βουτυρώνουμε τα ρολά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.