Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Κις λορέν με τυριά και μπέικον

Η πιο φημισμένη αλμυρή τάρτα είναι αναμφισβήτητα η κις λορέν. Δικαίως, λοιπόν, γίνεται η πρωταγωνίστρια του κυριακάτικου brunch.

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak, από το ψυγείο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. νερό, κρύο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak  
  • 300 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 150 γρ. Arla Pasta & Gratinar μείγμα τριών τυριών
  • 500 γρ. μπέικον
  • 500 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη μπριζέ

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα πολύ καλά. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα βράδυ. Την ανοίγουμε σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. Διατηρείται στο ψυγείο, ωμή, έως και μία εβδομάδα.

Για τη γέμιση

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι όπου έχουμε λιώσει το βούτυρο. Τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου μαραθεί πολύ καλά το μπέικον. Τα απλώνουμε μέσα στην τάρτα που έχουμε ανοίξει και πασπαλίζουμε με το τυρί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 50 λεπτά.