Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Κις λορέν με ποικιλία τυριών και ντοματίνια

Η «διάσημη Γαλλίδα», σε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή με ποικιλία τυριών και ντοματίνια, θα σας αναδείξει σε μάστερ της κουζίνας.

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak, από το ψυγείο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. νερό, κρύο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ. γ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη μπριζέ

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα πολύ καλά. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα βράδυ. Την ανοίγουμε σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. Διατηρείται στο ψυγείο, ωμή, έως και μία εβδομάδα.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το πιπέρι. Γεμίζουμε την τάρτα με τα ντοματίνια, σκορπίζουμε από πάνω τα τυριά, αδειάζουμε το μείγμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50 λεπτά.