Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Κέικ με σολομό και άνηθο

Ένα αλμυρό κέικ που μας προσφέρει τα ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά και την υπέροχη γεύση του σολομού.

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 120 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 αβγά
  • 150 γρ. καπνιστός σολομός, ψιλοκομμένος (και επιπλέον για το γαρνίρισμα)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ. γ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος (και επιπλέον για το γαρνίρισμα)
  • 1 πρέζα ανθός αλατιού
  • 1 πρέζα πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Arla φρέσκο τυρί κρέμα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 16°C, στον αέρα, για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρουμε με φρέσκο τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με κομμάτια σολομού και άνηθο.