Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Αλμυρό σουφλέ

Αυγό, βούτυρο, γάλα και αλεύρι μαζί με διάφορα είδη τυριών συνθέτουν ένα αλμυρό σουφλέ που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αλμυρό σουφλέ
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, όπως φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει. Αποσύρουμε από το μάτι, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στην μπεσαμέλ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ διαμέτρου 16 εκ. και ύψους 8-10 εκ. Αδειάζουμε σε αυτή το μείγμα, πασπαλίζουμε με σκληρό τυρί Δανίας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

* Η συνταγή για το αλμυρό σουφλέ με φύλλο κρούστας είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το πέμπτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο αυγό.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πέμπτο τεύχος πατώντας εδώ.