Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Αλμυρή flan με ντοματίνια

Η υπέροχη flan με τη ζύμη από αυγά, εδώ γίνεται αλμυρή, με τα τυριά και τα ντοματίνια να ανταγωνίζονται τη γλυκιά της εκδοχή.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak παγωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. παγωμένο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση. Φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι το οποίο αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 3 χιλ. και απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμετρου 24 εκ.

Για την κρέμα

Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τα αυγά και το κορν φλάουερ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το τοποθετούμε στη φωτιά. Πριν το γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3, το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι, τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε πάλι έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση και καλύπτουμε την επιφάνειά της με τα ντοματίνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 50 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

* Η συνταγή για την αλμυρή flan με ντοματίνια είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE. Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το πέμπτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο αυγό. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πέμπτο τεύχος πατώντας εδώ.