Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Αλμυρά κουλούρια

Τα πιο γευστικά αλμυρά κουλούρια φτιάχνονται με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα και είναι ιδανικά για κάθε ώρα της μέρας. Θα τα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. ανθό αλατιού
  • 10 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό + λίγο γάλα για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα αλμυρά κουλούρια
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα ώστε να μαλακώσει. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ έως ότου να πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια πλάθουμε κουλούρια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα φούρνου. Τα αλείφουμε με το αυγό που έχουμε ανακατέψει με λίγο γάλα και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160˚C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

* Η συνταγή για τα αλμυρά κουλούρια είναι από το δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το έκτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο αλεύρι.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το έκτο τεύχος πατώντας εδώ.