Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΤΑ ΑΛΜΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Αλμυρά κέικ με ζαμπόν και λιαστές ντομάτες

Κίτρινο τυρί, ζαμπόν και λιαστές ντομάτες συνδυάζονται αρμονικά σε αυτά τα αλμυρά κέικ και αποτελούν υπέροχη ιδέα για ένα απολαυστικό κολατσιό στο σχολείο.

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. βούτυρο Lurpak, ελαφρώς λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 6 αβγά
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ. γ. μουστάρδα, σε σκόνη
  • 100 γρ. γάλα
  • 200 γρ. Arla Havarti κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 200 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες
  • ¼ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κέικ

Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μουστάρδα, το γάλα και στο τέλος το τυρί, το ζαμπόν, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες για μάφιν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, ψήνουμε για λίγο ακόμη.

Tip:

Αν γνωρίζουμε ότι ο φούρνος μας είναι αδύναμος, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία κατά 20-50°C υψηλότερα από την αναγραφόμενη στη συνταγή.