1

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Τούρτα σοκολάτα με ταχίνι

Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν έχει γεύση; Το ταχίνι έχει χαρακτηριστεί υπερτροφή χάρη στα ευεργετικά του συστατικά, ενώ παράλληλα χαρίζει πλούσια γεύση στα γλυκά. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με σοκολάτα, το αποτέλεσμα είναι προκλητικό. Αυτή η τούρτα σοκολάτα με ταχίνι θα σας κάνει να αγαπήσετε τη νηστεία!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12

ΥΛΙΚΑ

Για το μπισκότο

  • 250 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 230 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 125 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
  • 650 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 500 γρ. ταχίνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπισκότο

Λιώνουμε την κουβερτούρα με τον χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη, το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψάκι λαδωμένο διαμέτρου 24εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή. Τοποθετούμε το μπισκότο σε καθαρό τσέρκι διαμέτρου 24εκ. και γεμίζουμε με την κρέμα.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα πορτοκαλιού.