Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Τερίνα σοκολάτας

6 υλικά, πανεύκολη παρασκευή, απίθανο αποτέλεσμα με πρωταγωνιστή τη σοκολάτα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από αυτή την τερίνα σοκολάτας;  

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. κακάο, σκόνη + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τερίνα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 800 γρ. από το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το κακάο και το υπόλοιπο γάλα.

Μόλις το γάλα βράσει, αδειάζουμε μέσα το μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αρχίσει να δένει και να κοχλάζει.

Αποσύρουμε, προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Τοποθετούμε στο εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας του κέικ αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε την κρέμα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.