Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Τάρτα σοκολάτας με μύρτιλα

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολύ γευστικά, τα μύρτιλα δεν έχουν κερδίσει άδικα ξεχωριστή θέση στη ζαχαροπλαστική. Συνδυασμένα με φυστικοβούτυρο προσφέρουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων σε μια προκλητική νηστίσιμη τάρτα με σοκολάτα.

ΥΛΙΚΑ

  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 20 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 15 γρ. κονιάκ
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κουβερτούρα 55%
  • 100 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
  • 50 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. μύρτιλα
  • μαύρη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα υγρά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε χωρίς να ζυμώνουμε έως ότου ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και γίνουν μια μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλ. και το τοποθετούμε σε μία φόρμα τάρτας διαμέτρου 24εκ. Κόβουμε το φύλλο που εξέχει περιφερειακά. Απλώνουμε πάνω από το φύλλο μία μεμβράνη και γεμίζουμε με ρύζι μέχρι επάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το ρύζι και τη μεμβράνη.

Για την γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο μαζί με το ρούμι, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, αφού προηγουμένως την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε την προψημένη τάρτα, σκορπίζουμε τα μύρτιλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.