Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Σοκολατόπιτα

Στη βάση μια αφράτη και τραγανή σφολιάτα και από πάνω ένα πλούσιο και μαλακό κέικ σοκολάτας, που σχεδόν λιώνει στο στόμα. Αυτή η σοκολατόπιτα υπόσχεται στιγμές γαστριμαργικής ευτυχίας.

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αμυγδαλόσκονη (ή αλέθουμε στο μπλέντερ ωμά, αποφλοιωμένα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη)
  • 4 αβγά
  • 125 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 200 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή σοκολάτα κουβερτούρα περίπου 50-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σοκολατόπιτα

Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα και προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά χτυπώντας αρκετά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης έως ότου ενσωματωθεί πλήρως. Στο τέλος, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε να σκορπίσουν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα.
Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. μέσα σε ένα ταψί και στρώνουμε στο εσωτερικό του τη σφολιάτα αφήνοντας τις άκρες της να κρέμονται πάνω από το χείλος. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνειά της σε διάφορα σημεία, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και να μη φουσκώσει. Γεμίζουμε το τσέρκι με το μείγμα της σοκολάτας και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε τις άκρες της σφολιάτας ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180°C για 30 λεπτά. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε το γλυκό με τη ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό.