Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Σοκολατόπιτα με σφολιάτα

Ανακαλύψτε την απόλυτη σοκολατόπιτα με σφολιάτα, σε μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής. Οι λεπτές στρώσεις σφολιάτας, η γευστική σοκολατένια γέμιση και η αρωματική νότα του φουντουκιού αναδεικνύουν την απλότητα της γεύσης.

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. φουντούκι σε σκόνη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 4 αβγά
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, λιωμένη
  • 1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου
  • 1 αβγό + 1 κ.σ. γάλα για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την σοκολατόπιτα με σφολιάτα

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ενσωματώνουμε τη σκόνη φουντουκιού και το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μείγμα αφρατέψει. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με λίγο από το μείγμα του βουτύρου και μετά το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε λαμαρίνα φούρνου. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας περιμετρικά για να κολλήσει το ένα φύλλο με το άλλο πολύ καλά. Αλείφουμε με το αβγό το οποίο έχουμε ανακατέψει με το γάλα και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Χαράζουμε την επιφάνεια διαγώνια με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45΄ μέχρι να ροδίσει όμορφα.