Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Πίτα brownie με γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ

Ένα πανεύκολο brownie με πρωταγωνιστή το υπέροχο φιστίκι Αιγίνης επενδύει στην απόλαυση σερβιρισμένο με γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ.

ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ. σοκολάτα 66% κακάο
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 85 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 3 αυγά
  • 180 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 180 γρ. σταγόνες σοκολάτας bitter
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 400 γρ. κουμκουάτ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτα brownie
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και διατηρούμε το μείγμα ζεστό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, τo φιστίκι και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 20×20 εκ. Ψήνουμε στους 160˚C για 25-30 λεπτά. Προαιρετικά σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ.
Για το γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ

Τοποθετούμε τα κουμκουάτ σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με καυτό νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε τα κουμκουάτ τα οποία έχουμε στραγγίσει καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

* Η συνταγή για την πίτα brownie με γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ είναι από το δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το έκτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο αλεύρι.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το έκτο τεύχος πατώντας εδώ.