Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μους σοκολάτα χωρίς αβγά

Αυτή η μους σοκολάτα είναι διαφορετική – και υπέροχη! Δεν περιέχει αβγά, αλλά έχει την ίδια αφράτη υφή με μια μους, γίνεται με 4 υλικά και μπορεί να καταναλωθεί μόνη της ή και ως γέμιση σε τούρτα.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 1 κιλό Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
  • 690 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
  • 8 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (κάθε φύλλο –τουλάχιστον αυτά που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ– ζυγίζει περίπου 1,66 γρ., άρα θα χρειαστούμε περίπου 5 φύλλα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους σοκολάτα

Βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Βράζουμε το γάλα, το αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες, αφού τις στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν και αδειάζουμε το γάλα πάνω από την κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα λείο, ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι η θερμοκρασία του να πέσει στους 35-40°C, δηλαδή να το αισθανόμαστε στα χείλη χλιαρό. Τότε ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).

Μοιράζουμε τη μους σε χαμηλά ποτήρια ή μικρά μπολ ή σε ένα μεγάλο ενιαίο μπολ ή φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ώστε να πήξει.

Tip:

Μπορούμε να φτιάξουμε την ίδια μους με διαφορετικές κουβερτούρες, αλλά, ανάλογα με το είδος που θα επιλέξουμε, αλλάζει και η ποσότητα σοκολάτας και ζελατίνης που θα βάλουμε. Η αναλογία αντικατάστασης αυτών των δύο υλικών είναι η εξής:

  • 560 γρ. κουβερτούρα με 72% κακάο + 6 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 680 γρ. κουβερτούρα γάλακτος + 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 930 γρ. λευκή κουβερτούρα + 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (αν χρησιμοποιήσουμε λευκή σοκολάτα, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της στους 28-30°C πριν ενσωματώσουμε την παχύρρευστη κρέμα)