Μωσαϊκό

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μωσαϊκό

Γνωστό και ως κορμός ή γλυκό σαλάμι, το μωσαϊκό είναι ένα γευστικό γλυκό που φτιάχνεται πολύ γρήγορα με εύκολα υλικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μείνει αρκετά στο ψυγείο για να σφίξει.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

ΥΛΙΚΑ

Για το μωσαϊκό

  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 250 γρ. γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak τεμαχισμένο
  • 60 γρ. κακάο, σκόνη
  • 30 γρ. κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μωσαϊκό

Για να φτιάξουμε το μωσαϊκό ακολουθούμε την παρακάτω πανεύκολη διαδικασία.

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.

Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ωσότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν. Προσοχή όμως, δεν θέλουμε να βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κορμού ή του κέικ.

Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ για να σφίξει καλά και να κόβεται ευκολότερα.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.