Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μαλακή σοκολατόπιτα με ξύσμα πορτοκαλιού

Αυτή η μαλακή σοκολατόπιτα έχει ελάχιστο αλεύρι και μπόλικη σοκολάτα. Είναι ένα πραγματικά κολασμένο γλυκό, που λιώνει στο στόμα, αφήνοντας μια υπέροχη αίσθηση.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak + λίγο για το ταψί
  • 5 αβγά
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή κορν φλάουρ, κοσκινισμένο + επιπλέον για το ταψί
  • ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
  • λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την μαλακή σοκολατόπιτα

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ το οποίο στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (σε σιγανή φωτιά). Όση ώρα λιώνει, την ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις λιώσει, την αποσύρουμε και ρίχνουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο, ανακατεύοντας έως ότου λιώσει. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τα αβγά έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου ενσωματωθεί.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με λίγη άχνη.

Tip:

Πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει αρκετά για να μπορέσουμε να το κόψουμε.

Μπορούμε να παραλείψουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, αν προτιμάμε να μη διαταράσσει τίποτα τη γεύση της πικρής σοκολάτας. Ή μπορούμε, εναλλακτικά, να βάλουμε ξύσμα από λεμόνι, εσάνς πικραμυγδάλου ή μαστίχας, 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα ή μοσχοκάρυδο ή 1/3 κουτ. γλυκού τόνκα (ένα πολύ ιδιαίτερο μπαχαρικό με βανιλάτη αίσθηση).