Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Light μους σοκολάτα

Μια πανεύκολη και εξαιρετικά γευστική μους σοκολάτα που λιώνει στο στόμα. Με βούτυρο light για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 5 ΠΟΤΗΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak light
  • 200 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 7 ασπράδια αβγών
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή
  • φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο (προσοχή, να μη βράσει). Ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου η μαρέγκα αφρίσει και ασπρίσει. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στη μαρέγκα, ανακατεύοντας καλά με μαρίζ και στη συνέχεια με αβγοδάρτη. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Γεμίζουμε ποτήρια με το μείγμα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε.