
Share on pinterest
Share on twitter
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Κρέμα σοκολάτα σε μπολ
Αυτή η κρέμα σοκολάτα είναι ένα εύκολο γλυκό, σε ατομική μερίδα για μίνι απόλαυση όταν έχουμε λαχτάρα για κάτι γλυκό.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 – 8ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. βούτυρο Lurpak
- 500 γρ. γάλα
- 50 γρ. κακάο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
- 300 γρ. σοκολάτα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα
Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτα, βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με το κακάο και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Πριν πάρει βράση το γάλα αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και την τεμαχισμένη σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η σοκολάτα λιώσει. Αδειάζουμε σε ένα μπολ –μεταλλικό κατά προτίμηση–, το οποίο τοποθετούμε πάνω από ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου κρυώσει η κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε βελούδινη, λεία και γυαλιστερή υφή χωρίς να πιάνει κρούστα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ.
Ιδέα
Ιδέα! Ένα εξίσου ωραίο γλυκό, σε ατομική και αυτό μορφή, σε παγωμένη όμως μορφή, είναι αυτή η ατομική μους σοκολάτα.