Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Καριόκες

Ένα κέρασμα που όλοι –ανεξαιρέτως– λατρεύουν! Το φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα με μπισκότα ή ξηρούς καρπούς που σας έχουν περισσέψει.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 150 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
  • 115 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. κακάο
  • 2 γρ. χοντρό αλάτι
  • 225 γρ. gianduja
  • 500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις καριόκες
Για να φτιάξουμε τις καριόκες, το κέρασμα που λατρεύουν όσοι αγαπούν τη σοκολάτα, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία. Στον κάδο του μίξερ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τις σοκολάτες. Η ζύμη αυτή έχει τη μορφή κραμπλ. Την τρίβουμε με τα δάχτυλά μας πάνω σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160οC για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και τρίβουμε το κραμπλ σε χονδρή σκόνη με τα χέρια ή στο μπλέντερ. Λιώνουμε τη gianduja, αποσύρουμε και την στρώνουμε στους 28-30οC. Προσθέτουμε μέσα σε αυτή τη σκόνη του κραμπλ και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα, σε πάχος 1 εκ. περίπου ή σε ατομικά τσέρκια στο σχήμα που θέλουμε και αφήνουμε να κρυώσει για ένα βράδυ, σε δροσερό μέρος αλλά όχι στο ψυγείο. Ξεφορμάρουμε εάν έχουμε χρησιμοποιήσει τσέρκια ή κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε, τετράγωνα ή ρόμβους κατά προτίμηση ώστε να μην έχουμε απώλεια. Ένα-ένα τα βουτάμε στην κουβερτούρα που έχουμε λιώσει και στρώσει στους 30-31οC. Αφήνουμε τις καριόκες πάνω σε μία λαδόκολλα να στεγνώσουν για 1 ώρα περίπου. Οι καριόκες διατηρούνται για τουλάχιστον έναν μήνα εκτός ψυγείου.