Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Γλυκό σάντουιτς

Το κλαμπ σάντουιτς αλλάζει μορφή, γίνεται γλυκό και κερδίζει τις εντυπώσεις με τις διαφορετικές του γευστικές στρώσεις. Η λευκή βάση διαδέχεται τη βάση σοκολάτας και αυτή με τη σειρά της τη βάση φιστικιού, ενώ μεταξύ τους παρεμβάλλεται η γέμιση σοκολάτας και η μαρμελάδα. Απλώς, πρόκληση!

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 75 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη (στο μπλέντερ)
  • 90 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 75 γρ. φιστίκι σε σκόνη (στο μπλέντερ)
  • 90 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 75 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη (στο μπλέντερ)
  • 90 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 20 γρ. κακάο
  • 250 γρ. σοκολάτα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας (αρκετά σφιχτή)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις βάσεις

Για κάθε βάση ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια απλώνουμε κατά προτίμηση σε ένα ταψί ή σε τσέρκι διαστάσεων 35×10 εκ. το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 15 λεπτά περίπου. (Αντίστοιχα μπορεί να γίνει και σε τετράγωνο σχήμα.) Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια μαρίζ και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Για τη σύνθεση

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε μία βάση, απλώνουμε τη μαρμελάδα και στη συνέχεια τοποθετούμε τη δεύτερη βάση και απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας. Τέλος, καλύπτουμε με την τρίτη βάση, αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά και κόβουμε σε κομμάτια.

* Η συνταγή για το γλυκό σάντουιτς είναι από το δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE.

Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το έκτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο αλεύρι.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το έκτο τεύχος πατώντας εδώ.