Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εύκολα τρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο

Η τέλεια συνταγή για εύκολα τρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο.  Με λίγα υλικά θα έχουμε τα πιο νόστιμα κεράσματα.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 τεμ.των 90 γρ.

ΥΛΙΚΑ

  • 1000-1.200 γρ. κάστανα με τη φλούδα (για να έχουμε 500 γρ. καθαρό πουρέ κάστανο ή 500 γρ. πουρέ κάστανο έτοιμο)
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 30 ml ρούμι
  • τρούφα, για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα τρουφάκια

Σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζουμε. Κάνουμε τα κάστανα πουρέ στο μπλέντερ χτυπώντας τα μαζί με τη μισή άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και την κουβερτούρα που λιώνουμε σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ενώνουμε τα 2 μείγματα και το ρούμι ανακατεύοντας και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα και να μπορεί να πλάθεται. Πλάθουμε σε 10 μπαλίτσες των 90 γρ. και τις επικαλύπτουμε με τρούφα που έχουμε απλώσει σε ένα μεγάλο πιάτο. Τις αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 2 ώρες περίπου προτού σερβίρουμε.