Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Κρέμα Σοκολάτας

Μια κατσαρόλα αρκεί για να φτιάξεις το πιο comfort γλυκό. Υπέροχη κρέμα σοκολάτας, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, με 5 μόνο υλικά.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 50 γρ. κακάο, σκόνη
  • 120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σε μικρά κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα σοκολάτας

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κακάο και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Προτού το γάλα πάρει βράση αδειάζουμε το μείγμα του κορν φλάουρ μέσα σ’ αυτό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το οποίο κατά προτίμηση τοποθετούμε πάνω από παγάκια, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου η κρέμα κρυώσει. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε μια βελούδινη, λεία και γυαλιστερή υφή χωρίς να πιάσει κρούστα η κρέμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ και σερβίρουμε.