Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Brownie

Κάτι ανάμεσα σε κέικ και cookie, το brownie είναι αγάπη με την πρώτη δαγκωματιά. Έχει λίγα υλικά και πανεύκολη παρασκευή. Ψήστε το σωστά και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω!

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. Lurpak
  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. καρύδια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το brownie

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να λιώσουν μαζί σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις λιώσουν κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Αδειάζουμε σε αυτά το μείγμα σοκολάτας – βουτύρου και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και τα καρύδια (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε ξανά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι ή τσέρκι, καλυμμένο στο κάτω μέρος με λαδόκολλα. Ιδανικό μέγεθος 25 x 25 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, όχι περισσότερο, γιατί θέλουμε να μείνει υγρό στο εσωτερικό.

Όσο είναι ζεστό, θα δυσκολευτούμε να το σερβίρουμε σε κομμάτια. Το αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό ή σαντιγί.