Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Brownie με κουραμπιέδες

Φτιάξτε ένα διαφορετικό brownie με τους κουραμπιέδες που σας περίσσεψαν. Η γεύση του θα σας κερδίσει και οι κουραμπιέδες δεν θα πάνε χαμένοι.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, σε κομμάτια
  • 200 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, σε κομμάτια
  • 225 γρ. βούτυρο Lurpak, σε κύβους & λίγο για τη φόρμα
  • 4 αβγά
  • 220 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 175 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο για τη φόρμα
  • 250 γρ. κουραμπιέδες , σπασμένοι σε μικρά κομμάτια
  • κακάο σκόνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το brownie

Λιώνουμε μαζί τις δύο κουβερτούρες και το βούτυρο σε μπεν μαρί (ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W, ανακατεύοντας με μία μαρίζ κάθε 30 δευτερόλεπτα περίπου), μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τα δύο είδη ζάχαρης, μέχρι να γίνουν αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με μία ελαστική σπάτουλα (μαρίζ). Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύουμε με τη μαρίζ και τέλος ρίχνουμε τους σπασμένους κουραμπιέδες .

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C, για περίπου 25 λεπτά. Το μείγμα θα μοιάζει άψητο, θα είναι μαλακό και σχετικά υγρό, αλλά έτσι πρέπει να είναι το brownie –  όσο κρυώνει θα σφίγγει λίγο, αλλά γενικά στο εσωτερικό του πρέπει να έχει υγρή υφή. Το αφήνουμε να κρυώσει και κοσκινίζουμε κακάο στην επιφάνεια.