Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης

Ο αγαπημένος μπακλαβάς σε μια λαχταριστή εκδοχή του με φιστίκι Αιγίνης. Θα σας καταπλήξει!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 40 φύλλα κρούστας
  • 300 γρ. φιστίκι Αιγίνης, αλεσμένο σε σκόνη
  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 100 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον μπακλαβά

Βουτυρώνουμε ελάχιστα ένα-ένα τα φύλλα, έτσι ώστε να μπορούν να κολλήσουν μεταξύ τους. Απλώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30x40 εκ., βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζουμε όλο το φιστίκι στο ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο χαμηλό φούρνο, στους 150οC για 1 ώρα περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.

Για το σιρόπι

Σε κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για περίπου 2 λεπτά (από το σημείο βρασμού).