Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Μαρμελάδα σύκο

Tα πιο νόστιμα σύκα είναι σίγουρα αυτά που κόβεις με το χέρι από μια συκιά που θα βρεις στον δρόμο σε ένα νησί! Η μαρμελάδα σύκο, γλυκιά, αρωματική και απίστευτα νόστιμη, είναι ιδανική για το πρωινό.

ΥΛΙΚΑ

• 2 κιλά σύκα, ξεφλουδισμένα (καθαρό βάρος)
• 1.900 γρ. ζάχαρη
• 280 γρ. χυμός λεμονιού
• 280 γρ. χυμός πορτοκαλιού
• 280 γρ. χυμός γκρέιπφρουτ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρμελάδα

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα δύο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους χυμούς. Την τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα και διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε τα σύκα. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έως ότου η μαρμελάδα δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτσι πετυχαίνουμε καλή κονσερβοποίηση.