
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on pinterest
Share on twitter
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ
Μαρμελάδα σμέουρο
Αν θέλετε να αντικαταστήσετε την κλασική μαρμελάδα φράουλα, δώστε μια ευκαιρία στο σμέουρο. Φτιάχνεται σε μόλις 12 λεπτά και έχει εκπληκτική γεύση.
ΒΑΡΟΣ: 800 γρ.ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. σμέουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα (τα δεύτερα θα τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν σε τρυπητό)
- 400 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μαρμελάδα σμέουρο
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα σμέουρα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας. Δεν πειράζει αν μείνουν μερικά κομμάτια. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια, όσο είναι καυτή, και φυλάσσουμε στο ψυγείο.