Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Μαρμελάδα ντομάτας με βανίλια

Η βανίλια δίνει μοναδικό άρωμα σε μία πρωτότυπη μαρμελάδα ντομάτας, δημιουργώντας ένα συνδυασμό γεύσεων με αναπάντεχα απολαυστικό αποτέλεσμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 1,5 ΚΙΛΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ντομάτες κομμένες στα 2 ή ντοματίνια ολόκληρα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 3 μικρά λεμόνια
  • 80 γρ. λευκό ξίδι
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 5 γρ. ανθό αλατιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρμελάδα ντομάτας

Βράζουμε τα λεμόνια σε νερό έως ότου μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της. Κόβουμε τις ντομάτες και τα λεμόνια σε μικρά κομμάτια αφαιρώντας τα κουκούτσια. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά, και την τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν περίπου για 40 λεπτά έως ότου η μαρμελάδα δέσει. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα

* Η συνταγή για τη μαρμελάδα ντομάτας με βανίλια είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE. Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το τρίτο τεύχος είναι αφιερωμένο στη βανίλια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το τρίτο τεύχος πατώντας εδώ.