Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Μαρμελάδα μήλο με χουρμάδες, χωρίς ζάχαρη

Μια διαφορετική μαρμελάδα, με υπέροχη γεύση, χωρίς ζάχαρη. Οι χουρμάδες χαρίζουν τη γλυκιά γεύση και συνδυάζονται αρμονικά με το μήλο και την κανέλα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 μικρό βάζο

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
  • 150 γρ. απύρηνους χουρμάδες, ψιλοκομμένους
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. νερό
  • 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρμελάδα

Βράζουμε τους ψιλοκομμένους χουρμάδες στο νερό για 10-15 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Τους πολτοποιούμε (μαζί με όσο νερό απέμεινε) και βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τον πολτό, το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και τα τριμμένα μήλα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι η μαρμελάδα να αρχίσει να δένει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Φροντίζουμε να μη σταματήσουμε το ανακάτεμα και να μην είναι πολύ δυνατή η φωτιά, γιατί θα κολλήσει το μείγμα στον πάτο. Αποσύρουμε από την εστία και μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε βάζο. Διατηρείται στο ψυγείο για πάνω από 1 μήνα.