Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Μαρμελάδα φράουλα με ακτινίδιο

Δώστε ένα twist στην αγαπημένη μαρμελάδα φράουλα , χρησιμοποιώντας στη συνταγή και ακτινίδιο! Ανοιξιάτικος συνδυασμός για μέγιστη απόλαυση.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 κιλά

ΥΛΙΚΑ

  • 1.250 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 500 γρ. ακτινίδια, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε στρογγυλές φέτες (τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε πάνω από ένα μπολ για να συγκεντρώσουμε τον χυμό τους)
  • 1 κιλό φρέσκες φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες, κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους
  • χυμός από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρμελάδα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό των ακτινιδίων και τα ζεσταίνουμε μέχρι το σιρόπι να πάρει μία βράση και να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τις φράουλες και βράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, αλλά προσεκτικά για να μην πολτοποιηθούν. Βγάζουμε τις φράουλες με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε μπολ. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ακτινίδια και βράζουμε για 10 λεπτά. Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φράουλες, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και προσεκτικά. Όταν η μαρμελάδα δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια, όσο είναι ακόμη καυτή.

Tip: Πότε δένει η μαρμελάδα

Ρίχνουμε 1 κ.γ. από τη μαρμελάδα σε ένα πιατάκι και τη «διασχίζουμε» με ένα κουταλάκι. Αν αφήνει δρόμο που κλείνει αργά, είναι έτοιμη και την αποσύρουμε από τη φωτιά.