Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Μαρμελάδα από γάλα και βανίλια

4 υλικά αρκούν για μία μαρμελάδα γευστική και πρωτότυπη από γάλα και βανίλια, που χρειάζεται μόλις 5 λεπτά προετοιμασίας.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 1,5 ΚΙΛΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό γάλα
  • 500 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 100 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρμελάδα

Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της. Τους βάζουμε στο γάλα, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Το βράζουμε για 1 ώρα περίπου, ανακατεύοντας σταδιακά, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, κλείνοντάς τα ερμητικά.

Για τα αποστειρωμένα βάζα

Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα σε μία πετσέτα που έχουμε απλώσει σε ταψί και τα βάζουμε στον φούρνο στους 100°C για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τα βάζα μέχρι πάνω με το γλυκό όταν και τα δύο είναι ακόμη ζεστά. Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα – δηλαδή το καπάκι του βάζου να είναι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

* Η συνταγή για τη μαρμελάδα από γάλα και βανίλια είναι από το νέο δωρεάν συλλεκτικό περιοδικό γεύσης του Στέλιου Παρλιάρου «Μίξερ» που κυκλοφορεί κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE. Σε αυτό ο Στέλιος Παρλιάρος θα προτείνει εκτός από γλυκές, και αλμυρές δημιουργίες, εντελώς καινούργιες, με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Το τρίτο τεύχος είναι αφιερωμένο στη βανίλια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το τρίτο τεύχος πατώντας εδώ.