Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και λεμόνι

Όσοι αγαπούν τα γλυκά του κουταλιού, έχουν αδυναμία στα εσπεριδοειδή. Δοκιμάστε αυτό το γλυκό του κουταλιού που συνδυάζει πορτοκάλι και λεμόνι και θα μας θυμηθείτε.

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. πορτοκάλια, κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσια
  • 300 γρ. λεμόνια
  • ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το γλυκό του κουταλιού

Πλένουμε και βράζουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια σε αρκετό νερό για 40΄-60΄, έως ότου μαλακώσουν.

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, εάν υπάρχουν, και ζυγίζουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια μαζί με τον χυμό τους και προσθέτουμε για κάθε κιλό 800 γρ. ζάχαρη.

Ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20΄-30΄, έως ότου δέσει το γλυκό.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα κονσερβοποιούμε.

Tip: Πως αποστειρώνουμε τα βάζα μας

Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια τους με καυτό νερό και ήπιο υγρό πιάτων και τα ακουμπάμε ανάποδα πάνω σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας με την οποία έχουμε στρώσει ένα ταψί. Το βάζουμε στον φούρνο στους 100°C για 15΄-20΄.

Όταν θέλουμε να γεμίσουμε τα βάζα, τα γεμίζουμε όσο είναι ζεστά με το ζεστό υλικό, μέχρι πάνω. Τα κλείνουμε πολύ καλά με τα καπάκια τους, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.