glyko tou koutaliou kremmydaki

Ν. Μπάκουλη

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Γλυκό του κουταλιού κρεμμυδάκι

Κι όμως, το κρεμμύδι μπορεί να γίνει και γλυκό του κουταλιού! Είναι πολύ νόστιμο συνοδευτικό για τυριά, αλλά και ψητά.

ΜΕΡΙΔΕΣ: –

ΥΛΙΚΑ

Για το γλυκό του κουταλιού

• 1 κιλό κρεμμυδάκια (του στιφάδου), ξεφλουδισμένα
• 750 ml κρασί πόρτο ή μαυροδάφνη (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα)
• 400 γρ. ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• λίγο πιπέρι χρωματιστό, σε κόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το γλυκό του κουταλιού

Βράζουμε τα κρεμμύδια (όχι να διαλυθούν). Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το κρασί και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι το κρασί να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.