Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Γλυκό του κουταλιού μήλο φιρίκι

Το μικρό και ζουμερό μήλο φιρίκι χαρίζει το άρωμα και τη νοστιμιά του σε ένα από τα αγαπημένα γλυκά του κουταλιού.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μήλα φιρίκια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες (καθαρό βάρος)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. νερό
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κάθετα στη μέση
  • ½ κ. γ. κοφτό ξινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το γλυκό του κουταλιού

Καθαρίζουμε τα φιρίκια ολόκληρα και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε τα κολοκύθια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη βανίλια και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βράζουμε για 3 λεπτά και ρίχνουμε τα φιρίκια. Όταν γίνουν διάφανα και μειωθεί το σιρόπι, ανακατεύουμε το ξινό με πολύ λίγο νερό, το ρίχνουμε στα φιρίκια, αποσύρουμε και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε εκτός ψυγείου.