Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Άλειμμα αλατισμένου μελιού

Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει την ελληνική εκδοχή της αλμυρής καραμέλας butterscotch. Δοκίμασε αυτό το εξαιρετικό άλειμμα αλατισμένου μελιού!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 βάζο των 500 ml

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak, σε μικρά κομμάτια
  • 4-5 γρ. ανθός αλατιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το άλειμμα μελιού

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι και όταν φτάσει στους 35°C (δηλαδή ίσα που να έχει γίνει χλιαρό), αποσύρουμε, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε και το αλάτι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε βάζα.