Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Ζεστό ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο δεν έχει εποχή! Φτιάχνεται γρήγορα, με λίγα υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Σε αυτή του την εκδοχή σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα.

ΥΛΙΚΑ

  • 1.400 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 400 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 100-120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 100 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
  • 1 λοβό βανίλιας, κομμένο κάθετα στη μέση
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • κανέλα, σκόνη, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ρυζόγαλο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ρύζι, τη βανίλια, το ξυλάκι κανέλας και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή.

Τοποθετούμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30’-35’ έως ότου το ρύζι χυλώσει.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας και μοιράζουμε το ζεστό ρυζόγαλο σε μπολ.

Το σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό πασπαλίζοντας με κανέλα.