Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Ζελέ φράουλας με κομμάτια φράουλας

Ένα πρωτότυπο ζελέ σε μορφή κέικ, με βασικό πρωταγωνιστή τις ζουμερές, ανοιξιάτικες φράουλες.

ΥΛΙΚΑ

  • 25 γρ. φύλλα ζελατίνης, μουσκεμένα σε κρύο νερό για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • 750 γρ. πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζελέ φράουλας

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/3 του πολτού φράουλας με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στύβουμε τις ζελατίνες με τα χέρια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει, ελέγχοντας συνεχώς για να μην παραπήξει – θέλουμε απλώς να γίνει πιο παχύρρευστο. Τότε προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ ή ζελέ, με χωρητικότητα 1½ λίτρο. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο, μέχρι το ζελέ να πήξει τελείως (περίπου 4-5 ώρες). Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε προσεκτικά και μέχρι το χείλος τη φόρμα σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.