1
ypovrixio mastixa

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Υποβρύχιο μαστίχα

Αναμνήσεις από σκιερές αυλές και παιδικά καλοκαίρια… Μια κουταλιά από το μαλακό φοντάν βυθίζεται σαν υποβρύχιο μέσα σε ένα ποτήρι κρύο νερό. Το τρως αργά, γλείφοντας και τα τελευταία ίχνη από το κουτάλι και στο τέλος σβήνεις τη δίψα σου με το αρωματισμένο νερό.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 15

ΥΛΙΚΑ

Για το υποβρύχιο

  • 125 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 125 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. σιρόπι γλυκόζης
  • 4-5 σταγόνες μαστιχέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το υποβρύχιο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μαστιχέλαιο, και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 116°C (ελέγχουμε με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μαρμάρινη επιφάνεια και το αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να το ανακατέψουμε έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 35°C (να το αισθανόμαστε χλιαρό). Το μαζεύουμε, το βάζουμε στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το μαστιχέλαιο και χτυπάμε με το φτερό έως ότου η κρέμα γίνει λεία και δέσει ελαφρώς. Προσοχή, μην το παραχτυπήσετε γιατί σφίγγει πολύ. Το μεταφέρουμε σε βάζο. Κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε, παίρνουμε μια γενναία ποσότητα με ένα κουταλάκι του γλυκού και τη βυθίζουμε μαζί με το κουτάλι μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό.