Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Ψητή κρέμα λεμονιού

Αυτή η εύκολη ψητή κρέμα λεμονιού συνδυάζει τέλεια τα υπέροχα αρώματα του λεμονιού και του βουτύρου με τη φινετσάτη γεύση του αμύγδαλου.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 250 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 190 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 300 γρ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι
  • 10 αβγά
  • φιλέ αμυγδάλου
  • ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα λεμονιού

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το αμύγδαλο, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ομογενοποιούμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο σκεύος (διαμέτρου 22-24 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 30 λεπτά τα μικρά ή 1 ώρα το μεγάλο σκεύος.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.